Microtopping en meer: Welke moderne technologieën zijn tegenwoordig populair in reparatie en huishouden?

Ons huis wordt steeds slimmer. We staan er namelijk niet altijd bij stil dat de laatste decennia wasmachines, vaatwassers, stofzuigers en andere apparaten ons leven gemakkelijker en plezanter hebben gemaakt. Maar welke technologieën zijn op dit moment populair en wat kunt u ermee?

Vloerverwarming onder microtopping

Verwarmen hebben we jarenlang gedaan met radiatoren, maar vloerverwarming heeft deze techniek ingehaald. Vloerverwarming brengt de warmte veel gelijkmatiger door uw woning, waardoor u een warmer huis krijgt met minder stookkosten. Het goede nieuws is dat u ook onder uw microtoppingvloer kunt genieten van warme voeten met vloerverwarming. Houd er wel rekening mee dat wanneer u vloerverwarming aan laat leggen, u pas na twee dagen de vloerverwarmimg aan kunt zetten nadat de laatste lagen van de microtoppingvloer zijn gelegd. De vloer zou anders kunnen gaan scheuren of breken.

Slimme speakers

Slimme speakers of smart speakers zijn razend populair op dit moment. Een smart speaker is niets meer of minder dan een luidspreker met een ingebouwde microfoon en toegang tot het internet. De smart speaker helpt u in uw huishouden. Via uw smartphone kunt u bijvoorbeeld de slimme deurbel, lampen en thermostaat kunnen aansturen via uw stem. U kunt ook series opvragen en deze rechtstreeks streamen door alleen de naam van de serie uit spreken. Daarnaast wordt het vinden van een song naar uw keuze makkelijker met stemherkenning dan typen. Dat maakt daarom ook het opzoeken van relevante informatie een stuk makkelijker. Als u bijvoorbeeld van plan bent om een weddenschap te plaatsen op www.bet777.be, kunt u aan de hand van de smart speaker informatie opzoeken over de teams, de ranglijst, eventuele blessures van de spelers of de vorm van de laatste weken. Zo bent u sneller en beter op de hoogte van alles en kunt u een weloverwogen beslissing maken.

De robotstofzuiger

Stofzuigen is een flink karwei dat u aardig in het zweet kan helpen. Natuurlijk helpen onze Microtoppingvloeren u al veel bij het goed stofvrij houden van uw woning, maar een slimme stofzuiger zoals de robotstofzuiger, kan ook veel van het werk voor u doen. De stofzuigers kostten tot voor kort veel geld, maar worden mede door verbeterde technieken steeds goedkoper. Dat is goed nieuws voor iedereen die liever niet te vaak stofzuigt in huis, want deze ronde robots gaan volautomatisch over uw vloer zodat alles heerlijk stofvrij is. Het enige nadeel van dit soort stofzuigers is echter dat ze vanwege hun ronde vorm niet in elke hoek kunnen komen en soms viezigheid niet herkennen als stof, waardoor het bijvoorbeeld over uw vloer wordt uitgesmeerd. Ook moet u het bakje voor stof veel regelmatiger legen dan een stofzuigerzak. Veel huishoudens gebruiken de robotstofzuiger dan ook alleen als extra hulp om wat minder vaak echt te hoeven stofzuigen.

Slimme gereedschappen

Gereedschappen om te klussen of reparatie worden ook steeds slimmer, net als alle apparaten in ons huishouden. Veel fabrikanten van bijvoorbeeld boormachines of schuurmachines, verbinden de instellingen nu aan een app, waardoor het gebruiksgemak van de apparaten enorm verbeterd is. Zo kunt de instellingen via de app beter aan uw eigen manier van boren aanpassen, om er zo voor te zorgen dat u iedere klus sneller en beter klaart.